Muráti Balázs

Hobbi túrázó

Egy régi emlékkép és videó nyomán ért a felismerés, hogy az elmúlt évek során mennyit változtam - nem feltétlenül pozitív irányba.

Több vállalkozás ügyvezetőjeként és üzletvezetőként rá kellett döbbennem, hogy a karrierem az egészségem elé helyeztem.

Eldöntöttem tehát, hogy változtatni fogok, s az egészségtudatosság jegyében a gyaloglásban találtam meg a fizikai- és mentális változást.

Fiatal "próbálkozóként" korábban volt alkalmam dolgozni Tenerifén mint felszolgáló és pultos, talán itt fertőződhettem meg a vendéglátás gyönyörűségével. Majd Portugáliába – Alvitoba, egy kis faluba átköltözve megismerkedhettem a birkapásztorkodással, ahol egy kutyával megtanultam 400 birkát legeltetni, őket ápolni és részükre karámot építeni narancsfák és mesés tájak közepette. Belekóstoltam a kőműves mivoltba is. Egyszerűen imádtam már akkor is a természetet. Ezt követően, hazaérkezve egy nagyobb élelmiszeripari cégnél töltöttem el jó pár évet, mikor saját vállalkozásba kezdtem, amely kert- és faápolással foglalkozik a mai napig. Idestova 13 éve csöppentem ismét vissza a vendéglátásba, amelyet a mai napig képviselek. Pályafutásom során megannyi iskolát végeztem, hogy tudásom a legpozitívabb irányba fordítsam. Minden törekvésem bármilyen szaktevékenységben, hogy tanulóim, kollégáim a lehetőség szerinti legnagyobb tudással távozzanak vagy akár maradjanak a tanult szakmájukban.

Csupán azt sajnálom, hogy rengeteg időt vesztettem a tevékenységeim mellett a természet adta lehetőségek kihasználásából.

2018 óta megjártam kerékpárral az Elba vonalán Špindleruv Mlýnk- Drezda távot, Passau-Bécs Duna mentét, Toszkána gyönyörű tájait, de olykor csak egy halászlé elfogyasztása volt a cél Bajára kerékpározva Szegedről és vissza még aznap.

Elhatároztam, hogy azokat az embereket szeretném inspirálni, akik valahol és valahogyan belekerültek egy olyan taposómalomba, amibe esetlegesen elfelejtették, hogy a természet adta lehetőségekkel és egy pár cipővel, vagy akár egy kerékpárral, mekkora mentális egyensúlyt szerezhetnek maguknak és emellett újra csúcsformába kerülhetnek fizikálisan és egészségesen is.

Nem vagyok sportember, nem vagyok híresség, csupán egy laikus túrázó, aki a szerzett tapasztalatait szívesen megosztja veled.

"Ha csak egy embernél is változást okoz a tevékenységem akkor azt gondolom már megérte…."

Minden túrám alkalmával támogatni kívánom az egészségügyet, vagy akár egyéb rászoruló civil szervezeteket.